Raad van elf

De Raad van Elf, een gezelschap van in principe elf mannen die met carnaval de activiteiten in Mulkgat organiseert en begeleidt. De naam verwijst naar elf, het gekkengetal of narrengetal, dat een belangrijke rol speelt met carnaval. Niets voor niets wordt omstreeks de elfde van de elfde de nieuwe prins van Mulkgat gekozen.

De prins wordt gekozen uit de Raad van Elf. Op de eerste zaterdag na 11 november wordt de nieuwe prins bekend gemaakt aan de Mulkgatse bevolking tijdens het openingsbal.

De Raad van Elf wordt voorafgegaan door de Prins met zijn adjudant. Daarnaast spelen de plissie, dansmarietjes en natuurlijk ook de dames van de Raad van Elf een belangrijke rol bij de Mulkgatse carnavalsactiviteiten.

Mulkslobbers 2018

De huidige Raad van Elf bestaat uit:

prins Mario d'n Urste (Mario Bots), Adjudant Peter (de Krom) ,William Evers, Dorus Roothans, Björn Boons (penningmeester), Jan Versmissen, Will de Krom, Wesley Sprengers, Herald Tassche, Hans Stouten, Eric Hoeks (secretaris), Gerard van den Boogaert en plissie Martien (Sprengers, voorzitter).

Bierdragers: Rob Schellens, Bjorn de Krom en Hessel Sprengers

En natuurlijk hebben we ook onze dames die ons ten alle tijden met raad en daad bijstaan.

De dames van de Raad bestaan uit:

Maria Sprengers, Angela Rooijakkers, Corine Stouten, Femke Boons, Helga Tassche, Mariëtte de Krom, Maria van den Boogaert, Clementine Bots, Tamara Evers, Lindy Paridaans en Miriam van de Graaf.

 

raad van elf