Nieuwsarchief 2014 - 2015

Carnavalsdinsdag.

Traditiegetrouw Optochtvindt op de dinsdag met carnaval de optocht plaats in Mulkgat. Vanaf 14.11 uur trok de stoet door het dorp met veel publiek langs de weg.

Aansluitend was het bal in de Zwaan waar omstreeks 18.00 uur de prijzen werden uitgereikt. In de categorie jeugd ging de eerste prijs naar de 'Fanclub van de prins', bij de loopgroepen was er een eerste prijs voor Jan Smolders, bij de Mulkgatse wagens voor c.v. de Boerkes en bij de buitendorpse wagens voor c.v. de Pleksmoele.

Hierna begon het afsluitingsbal in de Zwaan waar omstreeks 23.00 uur carnaval werd afgesloten. De prins is hier wel even zijn scepter kwijtgeraakt, hetgeen hem dus een vat bier zal kosten.

En natuurlijk als allerleste nog bij de prins op de eieren.

Klik hier voor de foto's.

Carnavalsmaandag.

WagenbouwersbalNadat prins en gevolg in de ochtend een bezoek hebben gebracht aan de carnavalsochtend op de Dommelsche Bierbrouwerij genoot men van een heerlijke lunch bij Zomerhof.

Aansluitend was er vanaf 14.11 uur de carnavalsmiddag voor geheel Mulkgat in de Teutenzaal met diverse optredens van Mulkgatse artiesten. Een en ander onder de muzikale begeleiding van de B & S Bloazers.

Na het diner in de Zwaan voor de gehele carnavalsclub (Raad van Elf, dames, Mulkmarietjes en de kapel) begon om 21.00 uur het wagenbouwersbal in de Teutenzaal. De wisselbekers van 2014 werden ingeleverd en de nummers voor 2015 werden opgehaald.

Klik hier voor de foto's.

Carnavalszondag.

KindermiddagNadat prins en gevolg in de ochtend een bezoek hadden gebracht aan de receptie van prins Carnaval de 62e prins van Striepersgat genoot men van een lucnh in de Zwaan en aansluitend brachten zij een bezoek aan enkele drankgelegenheden.

Om 16.30 uur was er de kindermiddag in de Teutenzaal met natuurlijk de popcorn kraam, traktatie en veel hossen en dansen. Dit ging tot laat in de avond door, waarbij de kinderen langzaamaan plaats maakten voor de oudere jeugd.

Klik hier voor meer foto's.

Carnavalszaterdag.

Play backDe carnaval begint gewoontegetrouw met de carnavalsviering onder de muzikale begeleiding van de B & S Bloazers. De pastoor had een mooi stukske in elkaar gezet.

Aansluitend was er de play back avond in de goed gevulde en gezellige Teutenzaal. De Raad van elf beet de spits af met hun mix en aansluitend de Groot Striepergatse Vrouwkes. Ook de Mulkmarietjes lieten hun dansen zien en vervolgens kon de strijd beginnen. Vijf optredens dingden mee naar de wisselbeker.

Uitsluitend was het c.v. de Boerkes die met de eerste prijs aan de haal gingen met hun mix.

Klik hier voor meer foto's.

Carnaval op de basisschool.

Vakinderoptochtnaf 10.30 uur brachten prins Jan III en gevolg een bezoek aan de carnavalsactiviteiten op de basisschool. In de ochtend waren er diverse uitdagingen tussen de verschillende groepen waaronder het autoproppen.

Ook onze minioren waren aanwezig met hun show- en gardedans.

Na een broodje en drinken was er een heuse optocht op de versierde fietsen steps, karren etc. onder begeleiding van de B & S Bloazers. Aansluitend werd er nog gedanst en gehost in de Teutenzaal en kregen alle kinderen na afloop een bonnetje voor een frietje bij Ras.

Bekijk hier de foto's.

Geweldige receptie prins Jan III

receptie MulkgatOp vrijdag 6 februari vond in de gezellig aangekleedde Teutenzaal de receptie van prins Jan III plaats. Vele Mulkslobbers en - slobberinneks kwamen de prins hun felicitaties overbrengen net als de prinsen en hun gevolg uit Brouwersgat. Keiengat en Striepersgat en diverse clubkes uit Groot Striepersgat.

Dansgardefestival Brouwersgat.

MulkmarietjesOp zondag 1 februari hebben onze Mulkmarietjes deelgenomen aan het dansgardefestival georganiseerd door cv de Pintenwippers uit Brouwersgat.

Zowel de minioren als junioren traden op met hun garde- en showdans. Prijzen werden er niet verdeeld, het is immers een gezelligheidstoernooi. Wel mocht onze totale groep van 17 Mulkmarietjes de wisselbeker in ontvangst nemen van prins Jan van Brouwersgat omdat ze als geheel het zo goed hadden gedaan. Wij zijn trots op onze meiden.

Prima verlopen Mini play back in de Teutenzaal

winnaars mini play backOp zondag 18 januari vond in de Teutenzaal de mini play back middag plaats. Aanvang is om 13.30 uur.

In de klasse tot en met 9 jaar ging de eerste prijs naar Megan van der Zwet met haar vertolking uit de film Frozen van prinses Elsa met Laat het los.

En in de klasse vanaf 9 jaar ging de beker naar Ilse Kwinten en Daantje Janse als Myléne en Rosanne met Me & My Selfie.  Lees meer....

Prins Jan III verkozen tot nieuwe prins van Mulkgat.

prins Jan III en adjudant WilliamJan Versmissen is tijdens een gezellige en goed bezochte prinswisseling in de Teutenzaal verkozen tot nieuwe prins van Mulkgat. Tot zijn adjudant heeft hij William Evers benoemd. Samen gaan zij carnaval leiden onder de leuze: 'As ge zegt wa ge doet,dan kumt ut ok wel goed'. Lees meer....