Prins Mario nieuwe prins van Mulkgat

Prins Mario dun UrsteTijdens een zeer gezellig verlopen prinswisseling is Mario Bots benoemd tot 39e prins van Mulkgat. Een bijzonder moment voor Mario. 33 jaar nadat zijn vader Frans Bots werd verkozen tot prins Frans d'n Urste van Mulkgat, treedt Mario in zijn voetsporen. Er stond na de bekendmaking dan ook een zeer trotse vader in de zaal.

Aan het begin van de avond dansten de Mulkmarietjes nog eenmaal voor prins Hans en adjudant Wesley, waarna afscheid werd genomen van dit koppel. De Raad trok zich terug om zich te beraden over de nieuwe prins. Middels een schitterende act kwam uiteindelijk Mario Bots in de spotlights als nieuwe prins, prins Mario dun Urste.

Mario koos de gelouterde Peter de Krom als zijn adjudant. Samen gaan zij carnaval in Mulkgat leiden onder de leus: Voor lol en gein, moet je in Mulkgat zijn.

Prins Mario en adjudant Peter

Mario is een geboren en getogen Borkelnaar. Sinds 2006 getrouwd met Clementine en hij is vader van een dochter Zoë, één van de Mulkmarietjes. Mario is werkzaam als plafoneur bij Harrie Sprengers Systemen. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan zijn crossauto en neemt hij regelmatig deel aan een cross. Daarnaast speelt hij graag een partijtje dart.

Als eerste officiële daad kon prins Mario gelijk een nieuw lid van de Raad van Elf installeren. Wesley Sprengers, voorheen bierdrager en afgelopen jaar adjudant, is toegetreden tot de Raad. Zijn vervanger bij de bierdragers wordt zijn broer Hessel Sprengers die deze functie het aflopen jaar al heeft vervuld.

Klik op foto voor meer.... Klik op foto voor de act...